Hükümet yanlısı gazeteler zeytinlikleri görmedi

Zeytinliklerin sanayi yatırımlarına açılmasını sağlayan tasarının komisyonda kabul edilmesi yalnızca iki gazetenin manşet haberi oldu

02.06.2017

 
Zeytinliklerin sanayi yatırımlarına açılmasını sağlayan tasarının meclis komisyonunda kabul edilmesi yalnızca birkaç gazetede manşet haber olarak değerlendirildi. Hükümet yanlısı gazetelerin pek yer vermediği haber Cumhuriyet’in ekonomi sayfasında ise detaylı incelendi.
 
BirGün gazetesi “İşte gözden kaçırılmak istenen yasa tasarısı” üst başlığı ve “Madde madde talan yasası!” başlığı ile manşete taşıdığı haberde tasarıyla yasalaşacak konuları sıraladı:
 
1- İşverenlerin elektrik faturalarının içindeki yüzde 2’lik TRT payı kaldırılacak, TRT’nin buradan doğan kaybı vatandaşın ödediği bandrol ücreti artırılarak karşılanacak.
2- Patronlara ucuz ve bedelsiz arsalar verilecek. OSB’lerde sanayi parseli birim fiyatına tavan getirilecek, yatırımcının daha ucuza arazi alması sağlanacak.
3- Meralar, zeytinlikler yağmalanacak. Taşınacak sanayi siteleri için meralar ot bedeli ödenmeden yapılaşmaya açılacak. Zeytinlikler yatırıma açılacak.
4- Araştırma görevlilerinin istihdamının tamamen geçici statüde olması öngörülüyor.
5- İşverenlerin hafta sonu çalışmasının yolu açılacak böylelikle esnek çalışma ve hafta tatili izninin yok edilmesi kolaylaşacak.
 
Evrensel gazetesi de manşet haberinde “Zeytinlikler kurtuldu yalanı” başlığını kullandı.
Haberde zeytinliklere maden sahası, sanayi tesisi yapılmasının önünü açan tasarının görüşmeleri sırasında AKP’li üyelerin, zeytin üreticileri ve zeytincilik örgütlerine yalan söylediği belirtildi…
 
Cumhuriyet gazetesi haberi “Koyuna, keçiye yasak taşocağına serbest” başlığı ile gördü.
 
“Kalbimize gömdük”
 
Şırnak’ta helikopter kazasında şehit olan 13 askerin haberi de medyanın ana gündem maddesi oldu. Cumhuriyet  “Bir ülkenin gözyaşları”, Milliyet “Kalbimize gömdük”,  Hürriyet “Türkiye 13 kahramamı için ağlıyor”,  Akşam “Bu topraklarda kahramanlar bitmez”, Sözcü “Yok yere suçlandılar, vatan için şehit düştüler” başlıklarıyla yayımlandı.
Yeni Şafak, “Türkiye’nin evlatları”,  Haber Türk “Vatan Size minnettar”,  Star gazetesi de “Kahramanlar kalbimizde” başlığını kullandı.