Anasayfa / P24Blog / İLHAMİ ALGÖR

“Üç İstanbul” - Adnan’ın içi ve dışı (9)

İnsanın bazı hallerini anlamaya çalışmaktansa onu o hali ile kabul etmeye inanırım...

02 Aralık

“Üç İstanbul” romanı ve İstanbul şehrinin gündeliğine dair (8)

Acaba hangi semtlerde kimler yaşamaktadır? Bir yerden bir yere nasıl gitmektedirler? Semt sakinlerinin gündelik hayatları nasıldır?

25 Kasım

Üç İstanbul, Aksaray – Şişli hattı (7)

Gezegendeki yoksul-varsıl çelişkisi, Avrupai-onursuz ve yerli-milli onurlu çatışma formülüne ihtiyaç duymaz. 3. Dünya işi bir formüldür bu.

18 Kasım

“Üç İstanbul” ve Adnan’ın iki cepheli İstanbul algısı (6)

Panayır tiyatrolarına benzeyen bu evler! İçinde Konyalı Rum’un, Antepli Ermeni’nin komita oynadığı odalar!

11 Kasım

Üç İstanbul romanı ve halk (5)

Fethi Naci’nin Üç İstanbul romanında aradığı “halk” 1908’in, toplumsal/kamusal hareketliliğin halkıdır.

04 Kasım

Üç İstanbul’un bazı/diğer kişileri (4)

Şair Raif, şair ve muhalif. Saray yanlısı, çıkarcı, dalavereci şahsiyetlerden uzak duran, susarak konuşan bir adam.

28 Ekim

Üç İstanbul – Adnan ve Aksaray semti (3)

Adnan, kafası ve ruhu karışık, kibirli, garazlı ve gururlu, içinde farkında olmadığı “iç”ler taşıyan biri.

21 Ekim

"Üç İstanbul – Adnan ve Aksaray semti (3)"

Adnan, kafası ve ruhu karışık, kibirli, garazlı ve gururlu, içinde farkında olmadığı “iç”ler taşıyan biri.

21 Ekim

Üç İstanbul (2)

“Muhacir, gideceği yer olmadan biteviye yürüyen hayalettir; adını bilmediği bir başka hayaletin ekmeğini yiyecektir.”

14 Ekim

Üç İstanbul (1)

Adnan, bir nakıs teşebbüs müdür? Bu romanın ruhu, roman kişilerinin çizgilerini olumsuz durumlar ile sonuçlandırmak üzerine midir?

07 Ekim

P24’E BAĞLAN

Güncel bilgilerilerden /duyurulardan haberdar olmak için mail listemize kayıt olun.

Powered by PXLDeN Design